Historiek

De chihuahua is één van de oudste hondenrassen. De chihuahua vindt zijn oorsprong in Mexico. De kleine hondjes speelden een belangrijke rol in het leven van diverse indianenvolkeren, vooral in dat van de Tolteken en de Azteken.

De Tolteken was een indianenvolk dat leefde in Mexico van de tiende tot de twaalfde eeuw. Vermoed wordt dat zij de kleine hondjes die in het wild leefden, hebben gevangen en getemd tot huisdier. Bij de Azteken werden de kleine hondjes vermoedelijk gebruikt als zoenoffer bij begrafenissen. Ze geloofden dat de ziel van het gele hondje in staat was om de ziel van zijn overleden baasje veilig naar het hiernamaals te begeleiden. De Azteken waren ervan overtuigd dat het hondje hiertoe alleen bereid zou zijn als hij tijdens zijn leven goed was verzorgd door zijn meester.
Uit de tijd van de Tolteken en Azteken zijn ook diverse gravures, tekeningen en beeldjes teruggevonden van kleine hondjes waaruit blijkt dat de diertjes door de indianenvolkeren als heilige dieren werden beschouwd.

Omstreeks 1880 kwamen de hondjes ook op kleine schaal voor in Amerika. De van de indianen gekochte kleine viervoetertjes werden door amerikaanse  toeristen mee naar huis genomen. Al snel werd het hondje in de VS erg populair. De eerste registraties van chihuahuas in Amerika dateren uit 1904. Het hondje veroverde snel terrein en
in 1958 stonden er bijna vijftigduizend ingeschreven. In 1957 werd de eerste chihuahua, geïmporteerd vanuit de
VS ingeschreven onder de naam Goedbloed’s Bambi.                                                                                                                        

 

 

 

Contacteer ons

GSM : 0495 54 48 95
       : 0495 28 95 48
Vlaams-Brabant

info@girrasplace.be

sandrabeets@telenet.be

BTW BE 0810.216.353

Multi Champion Man In Black Girra's Place

BE & Dt Champion Angelas Kustode Crystal Diamond

Multi CH. Man in Black & B CH. Oh My Lady Girra's Place

BE & Dt Champion My Name Is  Mai Girra's Place